En garngalnings liv, fyllt av stickning och virkning

Stickning och virkning handlar inte bara om små, söta tips och tricks om kantmaskor och maskmarkörer. Att sticka och virka är en hel livsstil. Här hittar du den brutala sanningen om att leva med garn utan att tappa tråden. (Sätt igång den snyftiga stråkmusiken!)

 • Stickare/virkare, hur besvarar du frågan 'Vad ska det bli?'
  Visst är det trevligt när andra personer visar intresse för din stickning eller virkning. Men vad svarar du när de frågar 'Vad ska det bli?' och det mest ärliga svaret är 'Vet inte. Än'? På vägen mot vad som i mitt fall blev en överdel i återvunnet lingarn blev slutresultaten också flera, och så mycket mera.

 • För varmt för att virka? För soligt för att sticka? Nej då!
  Inte är väl du en sådan maskare som bara stickar och virkar när det är vinter? Trodde inte det! För givetvis kan du sticka och virka även när det är soligt och varmt ute. Vad behöver du packa i din stickväska, och vilka garn, stickningar och virkningar ska du välja? Lär dig knepen som gör ditt maskande mindre svettigt!

 • Hur bred är en halsduk?
  "Hur många maskor ska det vara till en halsduk?" Alltså, rent intuitivt vet vi att en halsduk är bredare än en slips och smalare än en filt. Men finns det några riktlinjer för hur lång och bred en stickad eller virkad halsduk ska vara? Javisst! Nästan! Som garngalen vetenskapsman sammanställde jag en tabell utifrån maskmogulernas gratisbeskrivningar.
Stickning och virkning - en garngalnings liv.
 • Konsten att resa med garn
  Att resa med dina stickningar och virkningar handlar om så mycket mer än om det är tillåtet att ta med sig stickor på flyget. Hur mycket garn ska du packa? Hur mycket hinner du maska? Vilket är viktigast, rena underkläder eller ett extra nystan?

 • Älska provlappar! (Bortom stickfasthet, virkfasthet, masktäthet)
  Tänk att det finns de som inte gillar att sticka och virka provlappar. Det är obegripligt, för det finns så många anledningar att dyrka de små lapparna.

 • Ge garnkorgen korgen
  Det kommer en dag i en människas liv när det är dags att städa bland alla projekt. Ja, även när det handlar om stickningar och virkningar. Varför inte låna lite inspiration från en rockstjärna?

 • Stackars stickare! Ve dig virkare!
  Har du stött på fördomar om stickning och virkning ... eller rättare sagt förutfattade meningar om just dig som stickar och virkar? Här har du några sköna favoriter från Billigt-garn.net:s läsare.

 • Galen AV garn: Sex sätt som stickning gör dig sjuk av stress
  Jo, du är säkert galen i garn. Men händer det inte också att du blir galen av garn? Här har du sex frustrationer som kan bubbla upp på grund av ditt stora garn-intresse — och lika många botemedel som återigen gör dig lugn, fin och avstressad av stickning och virkning.

 • Saknar du ett nystan eller två i ditt liv? Åh, stackars lilla garn!
  Hävdar du att du inte kan sticka eller virka klart ditt projekt eftersom det fattas något väsentligt? Saknar du ett nystan av ett mycket speciellt och svårfångat garn? Eller behöver du något ännu snofsigare, kanske en nyare tv? Pfft! Pyttsan! Gör som en garngalning, och sticka och virka genom att använda din kreativitet istället för dina kontanter.

 • En morr-mors bekännelser: Jag skriker åt mitt garn (och det var det som började)
  (Varning för våldsamma scener!) Du måste inte älska ditt garn. Det finns garner som varken låter sig virkas eller lirkas med, som sticks istället för stickas. Det finns garn som är så hemska, så avskyvärda och vidriga att du faktiskt bör slänga dem på stört. Vilka garn hatar du?

 • Ta dig tid att sticka
  Visst vore det underbart att sticka och virka dygnet runt, sju dagar i veckan, hela livet? Men du har tider att passa, personer att träffa, räkningar att betala. Så hur sjuttsingen ska du hinna med det som är viktigast i livet: garn? Här har du tips som ger dig mer tid till din stickning och virkning. Vilka tidstips har du?

 • Nybörjarråd från en stickcyniker
  Jaså du, du vill lära dig att sticka och virka? Ja, jag har massor av råd. Men det är inte många av dem som är goda. Vilka nybörjartips har du?

 • Rensa bland garnen ... med Elvis
  Är garnpassning en avdragsgill hushållsnära tjänst? I en extrem garnkorgs-makeover anlitade jag Elvis Presley.

 • Stickare, virkare: Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
  Om det gjordes en garngalnings-version av tv-programmet Expedition Robinson, vad skulle du då ta med dig som personlig pryl?

 • Testa dig själv: Virkar du regular eller goofy?
  Hur håller du egentligen i virknålen när du virkar? Och spelar det någon roll? I ett alldeles speciellt fall spelade det roll för mig, och det fick långtgående konsekvenser.

Dela garnglädjen på ...

Mer garnbus!