Restgarnströjor: sticka och virka klart utan "rätt" garn

Fattas det ett nystan för att du ska kunna bli klar med din tröja? Här är 18 idéer på hur du kan virka eller sticka färdigt utan "rätt" sorts garn. Det är skojigare att vara kreativ än passiv konsument!

Skiss på damtröja, sticka eller virka

Har du någonsin försökt att sticka eller virka klart utan Garnet med stort G? Har du gett dig sjutton på att skapa något av reagarn, mysteriegarn, återvunnet garn, värstaste-bästaste-fluffigaste fyndgarnet, bara för att långt, långt, långt in i projektet upptäcka att garnet inte räcker?

Du har inga nystan kvar, men däremot en halv ärm att sticka. Virka klart pläden? Visst — det krävs ytterligare sju mormorsrutor, och bakgrundsfärgen är slut, och inte är det något bra på tv heller.

Ja, du fattar. Du har beräknat garnåtgången lite, lite fel

Okej, du räknade inte alls. Du tog en rövare eftersom du ville komma igång omedelbums, och nu brölar du av ilska och besvikelse och slår dig för pannan igen. (Vilket är väldigt smärtsamt när du har stickor eller virknålar i händerna.)

Hur gör du nu för att sticka/virka klart? Köpa mer? Går inte! Eftersom du påtar i mysteriegarn eller återvunnet garn kan du knappast springa till den lokala garnbutiken och som en annan lyxlirare tjacka loss fler nystan. Nähähä, då! Det går helt enkelt inte.

Och tur är väl det. Nu är du nämligen tvungen att vara kreativ. Garn-nöden är uppfinningarnas moder, och allt sådant där. Nog är det bättre att klura ut saker och ting än att köpa färdiga lösningar?

Så vad kan du göra?

Om det fattas ett nystan för att du ska bli klar med tröjan finns det säkert oändligt många alternativ, men för att du ska kicka igång kreativiteten bjussar jag på 18 lösningar. De bygger alla på att du tar ett nystan eller två av ett annat garn. Så klart.

Utgångströjan

Vi utgår från en dam-tröja. Att det är en tröja av kvinnligt kön, förlåt, en tröja ägnad åt personer med livmoder, syns på att den är insvängd i midjan. Inte för att det är viktigt.

Skiss på damtröja, sticka eller virka

Om det nu fattas ett ynka nystan, eller möjligtvis två, vad kan du göra då?

Jo, massor. Särskilt om du också är beredd på att repa upp och sticka och virka på nytt med ett garn som matchar i masktäthet men avviker i färg eller struktur.

Här är 18 idéer:

Restgarnströjor, 18 idéer

Restgarnströjor, modell 1 till 6
Restgarnströjor, modell 7 till 12
Restgarnströjor, modell 13 till 18

Hur skulle du göra om det fattades ett nystan av rätt färg eller struktur?

Dela garnglädjen på ...

Mer garnbus!