Sticka Hello Kitty, Elvis, Pokémon, Disney, dödskallar ... Så här stickar du tröjor, väskor, kuddar — med vilka motiv du vill

Restgarnsidéer:

Dyrkar du Hello Kitty lika mycket som du älskar stickning och virkning? Eller vill du sticka handledsvärmare med dödskallar, en Elvis Presley-kudde, benvärmare med eldsflammor eller Musse Pigg-motiv? Lär dig hur du hittar stickbeskrivningar eller gör egna stickmönster med valfritt motiv, och i den storlek och masktäthet som passar dig och dina restgarner.

Varför väljer en någorlunda vuxen kvinna att sticka Hello Kitty? Jo, jag lever för att sticka motivtröjor, kuddar, vantar, mössor och annat med dödskallar och Musse Piggar och Batmän. Om det vore möjligt och moraliskt skulle jag både adoptera och gifta mig med intarsiastickning, eftersom:

  • Intarsiastickning med knasiga motiv är restgarnsslukaren numero uno. Det är ett utmärkt sätt att få användning för de där hundratals smånystanen i olika färger som du har behållit i flyttkartonger för att de "kan vara bra att ha". (Och en god ursäkt för att fortsätta spara en enstaka meter i limegrönt. Kanske behöver du sticka ett kattöga nästa år?)
  • Ibland är en välplacerad Batman-fladdermus eller Nine Inch Nails-logga på en tröja det enda sättet att få maken och barnen att bära handstickat.
  • Och som gammal punkare älskar jag att skända varumärken inom den globaliserade underhållningsindustrin som hjärntvättar våra barn, även om det är en vuxet menlös protest att sticka Hello Kitty, My Little Pony och CocaCola-loggor.

Nåväl, är du en av dem som har bönat, bett eller krävt att få "min" stickbeskrivning på den Hello Kitty-tröja som jag stickade åt dottern i återvunnen bomull/akryl? (Jag ser den som en protest; hon tycker att det är en hyllning.)

Sticka Hello Kitty-tröja utan färdigt mönster

Sorry, garnvännen. Du kan inte få "mitt" Hello Kitty-mönster. Eller snarare: det är inte alls det du vill ha, om du själv vill sticka Hello Kitty.

min stickbeskrivning till Hello Kitty-tröjanMina stickbeskrivningar brukar se ut som bilden till höger, eftersom jag oftast räknar ut egna mönster, efter masktätheten på mina återvunna garn och måtten på någon av mina familjemedlemmars favvotröjor.

När det gäller själva mönsterdiagrammet är Hello Kitty ett skyddat varumärke. Sanrio (Hello Kittys husse) lever på att licensiera ut kissens och kissens kompisars likhet till gosedjurs-, godis-, och klistermärkestillverkare. Det är hela deras affärsidé. Och jag är inte (längre) så punkig att jag kan tänka mig att bli jagad av varumärkesadvokater.

Sedan gillar jag inte färdiga paketlösningar. Det strider mot hela refashionista/gör-det-själv-kulturen.

Däremot kan jag lära dig hur du gör eller hittar dina egna stickbeskrivningar och stickmönster för Hello Kitty, dödskallar, [valfritt motiv], till tröjor, mössor eller prylar, i barnstorlek eller vuxenstorlek. Och detta oavsett om du är nybörjare eller lite mer erfaren.

Låter det bra? Det är lite som ordstävet säger: "Ge en man en fisk och du föder honom för en dag. Lär en man att fiska och du ger honom en ursäkt att tillbringa hela helgen i en båt." 

Och ännu bättre: Denna kurs består bara av tre (väldigt pratiga) steg: 

Generande lätt. Plattan i mattan!

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare