Sticka en tatuering (tribalmotiv): stickdiagram

Sticka en tatuering med detta stickdiagram till intarsiastickning eller en kombination med maskstygn eller flerfärgsstickning.

Ibland räcker garnet inte till en hel tröja, utan det måste drygas ut på något sätt. Ränder är det vanligaste. Olikfärgade muddar kommer god tvåa. Ärmar i en helt annan nyans får ta bronset, men mitt favorit-garnutdrygartips har ännu inte nått medaljstatus.

Vad det är? Intarsia-stickning. Alltså när du "fäller in" ett motiv i tröjan, eventuellt med komplettering av maskstygn på de småttiga partierna. Ja, intarsiastickning ihop med fair isle-stickning skulle nog egentligen vara det absolut bästa.

Barnen har fått fler motiv-tröjor än jag orkar hålla räkningen på. Det är dags för mamman att få en intarsia-tröja!

Vilket motiv? Självklart en tatuering! En sådan där "tribal tattoo" som fungerar ungefär som en läderjacka, det vill säga: Vi är alla rädda, men personer i läder (eller tribal-tatueringar) ser inte ut att vara det.

Men jag skulle aldrig våga mig på en riktig tatuering. Min smärttröskel är alldeles för låg. Sömmar på sockor räcker för att tårna ska krulla sig av värk. En stickad "tribal" känns helt rätt. Går det att virka intimsmycken också?

Den här stickade tatueringen gjorde jag på någorlunda fri hand efter ett original i en tatueringsexempel-fil. Eftersom jag vid tillfället både var sparsam och Mac-ägare använde jag det numera försvunna sharewareprogrammet Color-Knit.

Tatueringen är 59 maskor bred och 101 varv högt. Masktätheten är inte så mycket att jiddra om, eftersom det knappast är ett föreställande motiv.

Här är ditt stickdiagram!

Sticka en tatuering - stickdiagram

Dela garnglädjen på ...

Mer garnbus!