Mormorsruta? Nä, virka en monsterruta!

Gratis stickbeskrivningar och virkmönster för dina restgarn:

Vill du virka mormorsrutor, kanske till ett överkast? Avskyr du att sy ihop mormorsrutorna? Satsa då på att virka en monsterruta, en (1) gigantisk mormorsruta.

* Har du gott om restgarner och udda nystan?

* Är du fullständigt galen i att virka? Eller har du precis börjat att greppa virknålen?

* Och är du sugen på ett projekt som är lätt, vrållätt och ändå får dina vänner att skrika imponerat både medan du håller på och när de får se slutresultatet?

Häng med på Monsterrutan, en parallellvirkning (crochet along) av en stor, stor mormorsruta. Så stor att du måste hålla den mellan utsträckta armar. Tillräckligt jätte för att den där endautan ska fungera som en liten pläd.

Parallellvirkning är något så busigt som att du, jag och andra pysselpolare på nätet någorlunda samtidigt sitter och virkar på likadana projekt. För att utbyta tips, trassel och — förstås — få skryta med våra färdiga skapelser.

Det här är ingen organiserad parallellvirkning, inte på något sätt. Du behöver inte länka hit, eller delta i några forum. Vill du virka? Kör järnet! Ställ gärna frågor och lägg upp en skrytbild i galleriet.

Vet du inte hur du virkar mormorsrutor?

Under rubrAnnas monsterruta, en jättestor mormorsrutaiken "gör så här" hittar du både en enkel beskrivning och videofilmer (ja, de är på engelska, men hantverket är banne mig detsamma).

I "galleri" hittar du bilder på färdiga monsterutor som just börjat morra. Och där kan du också visa dina försök och färdigheter.

Vill du göra något annat av stora mormorsrutor? Varför inte virka ett linne, eller en kofta av rutor?

Tror du att den här parallellvirkningen föddes ur en smäktande och besvarad kärlek till vackra, virkade rutor? Ledsen. Du har helt, helt fel. Läs om varför Anna-pannan virkar monsterrutor.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare