Stickade vantar i leopardmönster

av "Billigt garn"-Anna

Vid en viss ålder är det väl obligatoriskt med leopardmönster?

Vid en viss ålder är det väl obligatoriskt med leopardmönster?

Har du lust att träna på flerfärgsstickning och sätt att korta ned flotteringar, alltså de långa trådarna som kan bildas på baksidan?

Då är ett par vantar eller pulsvärmare i leopardmönster utmärkta provlappar att experimentera med, eftersom

  • de är små

  • du har en riktigt god anledning till att undvika långa flotteringar; risken att annars fastna med fingrarna i åbäkande trådar är hög

  • leopardmönster är förlåtande när det gäller maskor som blir ojämna, och om mönsterfärgen kikar fram i bakgrunden.

Just det, ibland kan provlappar vara formade som vantar.

Och just dessa fingervantar började som det slukhål som är stickfilmer på YouTube.

Först tittade jag på en stickinfluensers film om "armenisk stickning", men upptäckte att hon hade tolkat metoden annorlunda jämfört med andra stickare, vilket ledde till ytterligare filmer om att säkra och sno garnet vid varannan maska. Ja, varannan. Tala om korta flotteringar!

Efter att ha kluddat fram och spegelvänt ett leopardmönster i Excel, och letat upp ett basmönster på fingervantar, började jag alltså att laborera. Det går inte att lära sig något nytt genom att bara stirra på filmer, du måste också... sätta dig på cykelsadeln och börja trampa.

Vill du experimentera på liknande sätt? Då behöver du


Vilken metod jag föredrog? Det har jag ännu inte bestämt, för till sist föll jag tillbaka i gamla stickspår, och lät ibland flotteringarna bli hela tre maskor långa. Men jag tänker träna mer på de första två filmerna.

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?
Utöver att vara ett par provlappar med praktiskt användningsområde är dessa fingervantar också en varumärkesfest. Det gula garnet kommer från en Weekday-tröja, och det svarta från en Levi's-tröja.

Garnkostnad?
Det går åt försvinnande lite garn till ett par fingervantar, även i flerfärgsstickning. Gissningsvis använde jag garn för ungefär 10 kronor.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...