Stickmönster/diagram på en puma

av Dorit
(Hörby Skåne)

Jag har tidigare haft ett mönster på Pumaloggan. Jag har visserligen för mig att den var "fylld", men jag är inte förmögen att hitta det.

Och nu har jag ingått samarbete med tomten, på så vis att jag vet att min 19-åring lär gå runt i vinter på byggarbetsplats med kalla öron om inte han har en fin "märkesmössa". Och det var då jag kom på att jag haft mönstret.

Nu har jag letat på nätet i tre dagar utan framgång, med det enda undantaget att jag hela tiden hamnar på din fina sida. Då kom jag på att du kanske kan hjälpa mig!

Fixa stickdiagram av loggor och figurer

I "Billigt garn"-Annas familj yttras ordet "immaterialrätt" betydligt oftare än "dammsugning".

Alltså, du hamnar på den här webbplatsen gång efter annan — men du missar ändå den lilla kursen i hur du snor hyllar varumärken genom att fixa alldeles egna intarsiasticknings-diagram?

Den rätta vägen att gå när det gäller immaterialrättsskyddade symboler och figurer är i korthet att vänta på att företaget som äger gubbarna licensierar rätten att använda dess likhet till en större garnfirma eller publicist, som sedan anlitar en designer för att göra en stickbeskrivning som du sedan kan köpa. Och när du väl har köpt beskrivningen har du också investerat i en viss och mycket begränsad rätt att konstruera plagg utifrån den.

Handstickad tröja med puma, återvunnet bomullsgarn.Men visst, en gång i tiden stickade jag en grönvit tröja med ett stort kattdjur som motiv. Och lika visst var den puma-liknande varelsen inspirerad av logotypen till ett särskilt tyskt sportföretag. Tröjan stickade jag till min egen tonåring när han var en litet pojkbarn med släta kinder.

Nu är jag förstås en kvinna som med värdighet finner mig i tidens gång istället för att göra en stor sak av den, så jag ska inte alls utbrista i ett "Jösses! De växer upp så fort!"

Inte heller ska jag gråta över att den otacksamma drulen bar den handstickade tröjan max tre gånger innan han hävdade att den var för stickig.

Pyttsan! Den var i bomullsgarn. Återvunnet, dessutom. Den var lika mjuk som hans kinder och ... Jösses! De växer upp så fort!

Ursäkta. Var var jag? Jo! Den stickade puman, eller snarare den maskstygnsbroderade kattrackaren.

Vad jag minns — det var ändå över tio år sedan, och allt som finns kvar är ett uselt foto — gjorde jag en kombo av det som står under punkt ett och två på sidan "Rita ett diagram över ditt motiv eller bild". Det vill säga Rita på fri hand och Kopiera ett färdigstickat motiv.

Jag lånade helt enkelt en av sonens fotbollsstrumpor och knölade dit kontorerna av pumaskrället på ett maskpapper.

Och du kan göra samma sak, eller kanske ännu hellre följa anvisningarna under punkt fyra, Förvandla en bild till ett stickdiagram med datorkraft.

Detta eftersom du vill ha ett fyllt kattdjur som passar en stickad mössa i din tänkta stickfasthet. Och kanske vill du faktiskt att den ska se ut som logotypen, snarare än en sportigt inspirerad misse anpassad till en småbarnströja.

Jösses! De växer upp så fort!

Bara för att bevisa att det är hur lätt som helst gör jag om samma sak och ritar på fri hand från fotografiet, fast i ett ritprogram istället för med papper och penna.

Diagram för stickning eller maskstygnsbroderi.Nu ska vi se ... huvud, nos, ben, en stor svans ... dutt, dutt, dutt, ångra, dutt, dutt, dutt.

Jösses! Tio minuter! Datorer växer upp så fort! Samma moment hade säkert tagit en kvart i början av 2000-talet.

Ser ungefär likadant ut, va? Och snarlik ett visst företags logotyp. Men ändå inte.

Prova!


Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om hur man begriper (eller gör) beskrivningar.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...