Namnband till stickning och virkning: Gör dina bärbara konstverk lite mer märkvärdiga

Namnband, märkband och tvättetiketter! Det borde inte behövas några brasklappar, men ibland behöver du ta till de tunga knepen för att visa att din stickning och virkning är gjord med kärlek och omsorg och finess — för de stackare som inte begriper hur mycket ansträngning och handmojande du har lagt ned.

Ett säkert sätt att göra dina stickade och virkade tröjor, mobilvantar, grytlappar, snoppvärmare, mamelucker och löpare lite mer ... hm ... högklassiga ...

Både du och jag vet hur mycket tid och kraft och kärlek som ligger bakom en stickad mp3-spelar-strumpa och en virkad toapappersgömmare.

Men brukar mottagarna inse och uppskatta det? Eller klagar de på att ärmarna är för korta, att det är fel färg, för tjejigt, för killigt, för sticksigt, för ...

Ursäkta. Känsligt ämne.

Hur som helst, du kan ge dina handgjorda pryttlar en air av exklusivitet genom att märka dem med designetiketter. Mer kända som namnband och märkband, sådant föräldrar tvingas sy i kläderna på sina förskoleknoddar.

Märk dina stickade och virkade plagg med namnband

Du som uppmärksammade mina tidigare auktioner på Tradera kanske såg det lilla tygmärket med texten Gjord speciellt för dig av mormor, som jag kapat från en tröja jag återvann garnet från. (Jag vet, jag vet. Lite hemskt är det.)

Likadana tygetiketter — och andra, med text och symbol som du själv väljer — kan du köpa i rullar på till exempel Vavnamn.se och andra firmor på nätet. De brukar också sälja tvättetiketter som du designar själv.

"Handtvätt. Plantorka". Hur svårt kan det vara att begripa hur handstickat och -virkat ska skötas?

Handgjord till dig av återvunnet garn

En liten lapp höjer värdet på dina plagg, det vet såväl Nike som Cheap Monday och extremvirkarna Kask.

Själv överväger jag — särskilt efter mormorsincidenten — ett tygmärke med en slogan snodd från ett av Mike Kelleys konstverk: "More Love Hours Than Can Ever Be Repaid". 

Eller varför inte:

"Det är tanken och mödan som räknas"
"Det som killar och sticks är kärlek"
"Hellre garnarbetare än barnarbetare"

Dela garnglädjen på ...

Mer garnbus!