Välj ett "bulky" garn!

av Maria

När man är nybörjare är det inte helt lätt att få fason på sin stickning eller virkning, det blir helt enkelt ofta väldigt ojämt och dant. Det tar ett tag att lära händerna hålla reda på stickor/virknålar och garn på en gång, att lära sig hur man ska hålla för att få till en jämn stick-/virkfasthet.

Därför tycker jag att amigurumi-projekt är riktigt dåliga, de kräver alldeles för mycket. Bomull och lin är "stumma" garner, det blir gräsligt fult om man inte gör perfekt jämna maskor.

Börja med nånting enkelt av typen halsduk eller mössa, något du bara behöver göra en enda av och som du inte behöver montera eller blocka. Ett projekt som inte tar en evighet att göra. Enklaste halsduken gör man med bara räta maskor fram och tillbaka, det kan bli väldigt snyggt! En enkel mössa gör man genom att virka uppifrån, runt i spiral, med fasta maskor.

Välj ett garn som är formbart och lite stretchigt (det vill säga ull) och gärna "bulky" och ojämt spunnet. För då syns det inte att dina maskor inte är jämna och fina, det blir liksom en del av designen att det är lite ojämt.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Nybörjare: Vilka råd skulle du ge om stickning och virkning till en nybörjare?.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare


A N N O N S
Handla garn billigt hos Adlibris.com

Fynda garnpaket på Adlibris
garnpaket


Virknålar
virknålar


Utbytbara rundstickor
rundstickor


A N N O N S