Hur minskar man sin virkning?

av A.

Jag gör en amigurumi i skolan och har nu kommit till den delen då jag ska minska antal maskor. Så jag undrar hur man gör när det står 2->1. (Jag vet att man ska ta två maskor och göra till en, men hur?)

Vanliga virkminskningar och virkade amigurumi-minskningar

"Billigt garn"-Anna svarar:

Å, får du virka amigurumi i skolan?

Jag fick bara harva runt med babytäcken och kuddar och blommor och en syslöjdslärare som effektivt dödade all form av kreativitet och garnglädje genom att hävda att jag höll virknålen fel.

Som tur är visste jag redan då att det finns fler sätt att virka på. Och att inget av dem egentligen är rätt eller fel. Ha! Pilutta dig, syfröllan!

Tillbaka till minskningarna ... där finns det förstås också väldigt många sätt att göra dem på.

För amigurumi och andra saker som ska stoppas med vadd eller gryn tycker jag det snyggaste sättet är en sorts snudd på osynliga minskningar:

Amigurumi, minska eller avmaskaMin syslöjdslärare skulle inte ha godkänt dem, utan rekommenderat den "vanliga" virkade minskningen (virka 2 fm tills) som också finns beskriven på samma sida.

Ett tredje vanligt sätt att virka minskningar är att helt enkelt hoppa över en maska.

Men så ska du inte göra.

Jag säger inte att det är fel — skulle aldrig falla mig in! — bara att stoppningen till din amigurumi i sådana fall kommer att kika ut.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om hur man stickar + virkar.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...