Virkad cupcake-grytlapp

av "Billigt garn"-Anna

Cupcake-grytlapp. Frivirkad. Fulvirkad. Och filtad.

Cupcake-grytlapp. Frivirkad. Fulvirkad. Och filtad.

Liknar det en cupcake? Ser det ut som en grytlapp? Jag är väl mer förtjust i att sticka, virka och återvinna garn än att laga mat, om vi säger så.

Men dottern såg direkt vad jag hade virkat och filtat i tvättmaskinen. (Hon förväxlade den inte ens med en ordinär muffin, begåvade barn!) Och hon gillade särskilt det lilla knopp-bäret, som inte är någon funktionell ögla.

Vi har inga krokar att hänga pannlappar på, så varför bry sig om att virka hängen?

Vad var det mest spännande som hände medan du virkade cupcake-grytlappen?

Jag kan inte se på tv utan att sticka, virka eller klia någon närstående. Det är som en talang, fast tvärtom.

Därför, om det slumpar sig så att någon som inte vill bli kliad — till exempel min son — vill umgås med mig genom att sunka framför en amerikansk action-komedi, och om det dessutom råkar vara på det extremt udda kors-i-taket-viset att jag inte har någon lämplig tv-stickning på gång ... ja, då måste jag helt enkelt grabba tag i första bästa tråd och virkpinne för att inte bli jiddrig. Stissig. Hoppig och studsig och bubblig.

Under just den här hemmafilmkvällen fick jag tag i dåliga samvetet-påsen, fullknökad av återvunna ullgarn i färger som jag hade klassat som obärbara. Brunt och rosa — kunde det verkligen bli något annat än en cupcake-grytlapp två timmar senare?

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?

Det sorbet-rosa garnet, mjukt som babykinder och tunt 2-trådigt, kom in i mitt hem som en damslipover i 100 % lammull, fyndat på Stockholms stadsmission för 20 kronor. Det bruna var en gång en herrtröja, stickad i ett något strävt och dubbelt 2-trådigt ullgarn. Hela 45 kronor kostade den, i en annan stadsmissions-butik.

Den orangeröda lilla pluppen är däremot inte återvunnen, utan en liten bit gammalt brodergarn som jag fick av en kär släkting.

Vem har designat? (Du, en webbplats, ur en bok ...?)

Grytlappen är filmvirkad. Frivirkad, menar jag.

Själva kakbiten är virkad på tvären. Jag fick den randig och toppig — kakig, helt enkelt — genom att disciplinera stolpar och halvstolpar i de bakre maskbågarna.

Den rosa glasyrdelen är fastmaskor och stolpar och halvstolpar, virkade helt utan plan eller känsla för stil och kvalitet.

Det är det som är fördelen med virkning jämfört med stickning: du kan skulptera, en maska i taget, och uppnå gyllene praktfiaskon av högsta rang. Fy satan, vad fult det blev efter att jag hade filtat den!

Om du inte vill eller vågar virka på fri hand finns det dötjusiga virkbeskrivningar att följa. Till exempel BitterSweets cupcake-grytlappar.

Garnkostnad?

Även om jag virkade med dubbla trådar gick det knappt åt något garn alls. Skulle tippa på en ... 5 spänn, totalt. Billigt för en cupcake.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...