Väska virkad i återvunnet bomullsgarn

av "Billigt garn"-Anna

Bara de sista trådarna kvar att fästa. 

Bara de sista trådarna kvar att fästa. 

En kraftig väska, virkad i dubbelt återvunnet bomullsgarn. Nej, garnet är inte återvunnet två gånger, utan väskan är virkad med två trådar för att vara stadig. Dessutom har den en plastskiva i botten för att inte säcka sig. 

Vad var det mest spännande som hände medan du virkade väskan? 
Det hade aldrig blivit någon virkad väska om det inte vore så att min hög av bomullsrestgarner (från återvunna plagg) hade trasslat till sig alldeles. 

Alternativen stod mellan att slänga hela plastkassen eller att faktiskt reda ut den dumsnåla härva som jag hade lyckats få till. "Härva" som i röra, inte som i redig och stor snodd av garn. 

Gah! Det är svårt att använda slitna uttryck när du verkligen vet vad de betyder, eller hur? 

För att överhuvudtaget kunna motivera mig själv till att stoppa fingrarna i trådtovan bestämde jag mig för att utredningen skulle leda till en väska för ... tja, biblioteksböcker. 

Jag har nämligen en tendens att låna alldeles för tung läsning, bokstavligt talat, och en väska som inte rymmer mer än två, tre inbundna böcker påminner mig om att det är bättre att gå fler gånger än att knäcka axlarna. 

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?
Innan restnystanen och -stumparna grötade ihop sig i en garnversion av en teambuildningsövning hade de levt åtskilda liv, som handstickade bomullströjor (de svarta, marin och glansigt klarblå bitarna) och som en kommersiellt stickad damtröja (de lila styckena). Alla tröjor utom den svarta var inköpta i secondhandbutiker. 

Avvikaren var jag själv skyldig till, och garnet till den hade jag fått i utrensningsgåva av en bekant som hade tänkt sig att börja sticka, men som glömde att införskaffa det nödvändiga tålamodet. Jag var inte riktigt förtjust i bomullsgarnet förrän jag återvann det. 

Vem har designat?
Den virkade väskan har också ett snajsigt namn: Starling handbag. Virkbeskrivningen är gratis (på flera språk, dock ej svenska).

Garnkostnad?
Även rester av återvunna garner har förstås en prislapp. Baserat på vikten chansar jag på en sju spänn. 


Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...