Varför vet de inte materialet i tröjorna?

av Pia
(Småland)

Varför kan flickebarnen som säljer sina begagnade tröjor från Vero Moda på Tradera inte svara på vad det är för material i plaggen? "Jag vet inte, men den är mjuk och skön och sticks inte, för då hade jag inte köpt den."

Förväntar mig inte att du ska kunna svara, men visst är det märkligt?

Kommentarer till Varför vet de inte materialet i tröjorna?

Klicka här för att kommentera

May 13, 2010
Hehe, det är inte så konstigt ...
av: "Billigt garn"-Anna

Jo, det är så här att

djertyiojgflkfgl eut94gj+0oijll9u

Ursäkta, skrattade så mycket att jag frustade ut kaffet på tangentbordet. Vänta lite ...

Så där ja, nu är det så torrt det kan bli.

Du ska givetvis inte köpa några slaktplagg (blivande garn) online om du inte vet vilket material det är. Loppiströjor som du kan smeka på plats kan gott vara ett materialmysterium, eftersom du kan gå på känslan.

Tycker *du* att garnet du ska återvinna verkar mjukt och skönt? Är det något du kan sticka och virka med? Verkar det vara värt priset?

Men när det gäller auktionsfynd är materialet viktigt att veta. Hur ska du annars kunna gissa dig till känslan? Och vad det blivande garnet är värt? Jag skulle inte betala en spänn för en akryltröja, men ge mig en silkesblandning och jag slungar fram kreditkortet direkt.

Tillbaka till flickebarnen på Tradera. Tänk inga onda tankar om dem. Vissa modemänniskor är mer intresserade av klädmärket (särskilt om det är broderat på bröstet, som en medalj för ett löjligt stort klädkonto) än tvättlappen. Men de flesta vet mycket väl att det finns en liten lapp med tvättinstruktioner och materialbeskrivning någonstans i sömmen.

De vet om det, eftersom de har klippt bort den.

Du behöver inte vara särskilt "prinsessan på ärten" för att bli vansinnigt irriterad av lappar som kliar i nacken, kittlar dig i midjan och skaver över axeln.

De gjorde alltså bara tröjorna ännu mjukare och ostickigare. Och så gav de dig möjligheten att leta efter garn att återvinna någon annanstans.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om att återvinna garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...