Tips! Bygg dina egna stickor

av Jennie N
(Borlänge)

Som urfattig student med alldeles för tråkiga föreläsningar har jag insett att stickning är perfekt att greja med för att inte somna när lärarn blir för trist.

Tyvärr är stickor inte till för oss som lever på CSN:s bästa välvilja, och därför besökte jag byggvaruhuset och kom därifrån med rundstav i alla möjliga grovlekar för maximalt 18 kr per meter!

På två meter, alltså 36 kronor, får man en uppsättning strumpstickor och jumperstickor.

Okej, det kan ju gå att hitta billigare på Myrorna, Röda korset och så vidare, men det är alltid en osäkerhet angående storlekar och de brukar för det mesta ha ett fåtal olika.

Gör nu så här:

Såga till staven. Strumpstickor ska vara 20 cm långa och jumperstickor 35 cm.

Snida till ändarna med pennvässare eller kniv, och sandpappra dem runtom med fint papper tills de är släta som babyrumpor.

Är du extra seriös skriver du storleken på dem med vattenfast penna.

Kommentarer till Tips! Bygg dina egna stickor

Klicka här för att kommentera

Spara lite till
av: EF

Bra idé, tack! Här kommer ett kompletterande litet spartips för den som inte vill köpa sandpapper: använd skavfräken istället. Den ser ut lite som en rävrumpa (alltså åkerfräken) men så att säga "utan päls", och känns sträv när man tar på den - kika t.ex. i Wikipedia. Växer som ogräs där den trivs, och stjälkarna är så styva att de ofta står kvar och går att plocka under vintern också. Dessutom slipper man hålla reda på sandpapper i olika grovlekar, skavfräkenstrået blir naturligt "finare och finare" allteftersom man använder det. OK, det är inte så slitstarkt utan går sönder efter en stund, men då är det ju bara att ta en ny bit. (Skavfräken är för övrigt bra till allt möjligt annat: naglar, vidbrända grytor, sotiga kaffepannor ...)

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om billiga garner, stickning, virkning.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...