The ladies knitting and netting book

av Elisabet

Detta är en gratis bok som du söker rätt på via books.google.se, och som du antingen läser via internet eller laddar hem till dig. Stickbeskrivningar från 1912 om jag inte missminner mig (1840, reds. anm.), och det kan ju vara roligt att se hur de ser ut.

Jag har ännu inte provat att göra något från boken, men det ser inte omöjligt ut att lyckas med. Dock ingen masktäthet eller stickstorlek angiven. Bara beskrivningar boken igenom.

Kommentarer till The ladies knitting and netting book

Klicka här för att kommentera

Vilket kanon-tips!
av: "Billigt garn"-Anna

Jag älskar de där riktigt, riktigt gamla stick- och virkböckerna. En del modeller går att sticka rätt av, med tunna stickor och strumpgarn (det var inte så stor variation på garnsorterna på den tiden), andra kräver lite maskmatematik. Det är skoj, det.

Nygammal garnglädje! NEW
av: Anonyyma

Det här är ett riktigt bra boktips. Jag älskar att läsa riktigt gamla virk- och stickböcker på Internet.(Och kokböcker.) Många mönster är minst sagt åldrade, men det finns massor med matnyttigt att hämta. Jag har lärt mig mycket nyty, och förundrats över vilka tunna garner och trådar man använde sig av. Jag har använt vissa beskrivningar i modifierat form till överkast/filtar och scarves. Rekommenderas verkligen! Även på gutenberg.org kan man hitta intressanta handarbetsböcker. (Och kokböcker.)

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Rekommendera en stickbok eller virkbok.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...