STICK-beskrivning på sommarmössa/solhatt för baby och barn

Visst går det att sticka solhattar! Här i vuxen modell

Visst går det att sticka solhattar! Här i vuxen modell

Söker en stickbeskrivning på en stickad mössa/solhatt för baby eller barn upp till två år. Modellen ska ha ett brätte som skydd mot solen ...

Finns detta, så hör av er. Det är min gulliga 83-åriga :) svärmor som håller på att sticka till släktens yngsta telningar!

Tack på förhand!

Stickade solhattar för bebisar och barn. Och vuxna


"Billigt garn"-Anna gick många år i hatt. Året runt. Inomhus och utomhus. Både stickade och virkade.

Åh, jag älskar gulliga svärmödrar! Och jag avgudar människor som ger sig attan på att trotsa tyngdlagen genom att försöka sticka hattar i bomull eller andra sommarvänliga garn.

Jo, det finns förstås en stabil och god anledning till att solhattar brukar vara virkade.

Stickad solhatt till vuxenStickade hattars brätten — om hattarna inte är tovade eller filtade — måste du ofta ge stadga genom köra in främmande objekt. Som i den undersköna stickade solhatten Windansea (eng, bilden till höger) eller LionBrands stickade bomullshatt (eng) som kräver värsta styva linan, en så kallad karkas-ståltråd, för att få fjång.

Däremot kräver inte Garnstudios stickbeskrivning till en solhatt för vuxna någon plast- eller ståltråd längst ut, men så står inte brättet heller ut så mycket.

Lämplig ståltråd eller vajer, om du inte känner en modist, är en sådan där inplastad tråd som du kan hitta på trädgårdsavdelningen.

Jaja. Till små barn är brättena inte så utbredda. Om du bara stickar fast kan du faktiskt skapa någon form av stunsigt solskydd, snarare än en slokande mösskant som glider ned i ögonen.

Gratis mönster till somriga, stickade hattar


(Om svärmor inte läser stickbeskrivningar på utrikiska, hjälp henne med lite översättningstips och ordlistor. Du kan också be henne följa denna videobeskrivning på en stickad solhatt till baby, med ljudet av.)

¤ Järbo Garns stickade solhatt till baby har ett rätstickat och lätt böljande brätte. (sv)

¤ Stickad hatt med hålmönster för något större barn, som går att anpassa till baby och vuxen. Från Garnstudio/Drops Design. Ståltråd rekommenderas. (sv)

¤ Stickad sommarhatt till barn, med utstående brätte i pojk- och flickvariant. Vilket innebär med eller utan picoter. Givetvis rekommenderar Hobbii den plastkabel de har i webbshoppen. (sv)

¤ Stickad bomullsmössa till baby, utan brätte. Från Garnstudio/Drops Design. (sv)

¤ Stickad bomullshatt, med litet brätte och virkad kant. I Greitzans beskrivning stickar du den fram och tillbaka och syr ihop. (sv)

¤ Rätstickad solhatt i en storlek, det vill säga vuxen. Men småbarns huvuden är inte så mycket mindre, så du kan krympa vidden en aning för en liten raring. Stickbeskrivningen kommer från Drops Design igen. (sv)

¤ Solhatt med vacker uddkant i design av Debbie Bliss (eng), via Internet Archive.

¤ Miss Dashwood från Knitty är förmodligen den mest populära stickade solhatten på nätet. (eng)

¤ Enkel mössa med större kant för att skydda de små från solen. (eng)

¤ Gratis norsk stickbeskrivning på solhatt till barn o babySolhatt som knyts under hakan, med öronlappar. (norsk, bild till höger, via Internet Archive)

¤ Stickbeskrivning på solhatt till baby eller större. (eng)

¤ Stickmönster till hatt med spetskant, väldigt flickig. (eng)

¤ Solmössan Thumbelina, skippa den yttersta spetskanten till en kille. (eng)

¤ Stickad bomullshatt för vuxna, en som verkligen ser ut som en hatt! Ingen slokande mössa, här. Beskrivningen finns på Ravelry. (eng)

¤ Stickad keps eller skärmmössa i tre storlekar. Föredrar du keps-looken? Den här kepan kan du sticka i storlekarna S, M och L, det vill säga både till barnsmå och manshöga ... eh, mansstora huvuden. (eng)

¤ Hatt med stöd-sytt brätte. Genialiskt! Istället för att stärka eller peta in ståltrådar, ge brättet stadga med hjälp av sömmar på symaskinen. (eng)

Någon som sitter och tjuvhåller på fler länkar till stickbeskrivningar på solhattar? Kom igen! Dela med dig, och visa ditt ansvar mot gulliga svärföräldrar och det tyngdlagstrotsande samhället som helhet.

Kommentarer till STICK-beskrivning på sommarmössa/solhatt för baby och barn

Klicka här för att kommentera

Wonderful Hats!
av: Curls and Q

Wonderful hats! Thanks for sharing. My favorite is Mia 8-)

Barnhattar
av: Anonym

När frågan är på svenska borde mönstren vara på svenska också!

Svenska, engelska, stickiska
av: "Billigt garn"-Anna

Ja, visst går det att önska sig fler svenska stickbeskrivningar på solhattar! Varför inte kontakta någon av de stora garnproducenterna och be dem utöka sitt sortiment?

Under tiden går det mer än utmärkt att dechiffrera utländska beskrivningar, även om du inte kan språket.

Om du hittar du fler [svenska] gratismönster på stickade solhattar, tipsa om dem här, så lägger jag till dem på listan!

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Rekommendera en gratis beskrivning.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...