Stickad stortröja eller mini-klänning i bomullsgarn

av "Billigt garn"-Anna

Miniklänning eller tajt stortröja, stickad i återvunnet bomullsgarn.

Miniklänning eller tajt stortröja, stickad i återvunnet bomullsgarn.

En stortröja eller miniklänning i omvänd våffelstickning, vad är nu det? Jo, det är förstås en tröja stickad i ett enkelt våffelmönster fast med avigsidan vänd utåt.

Och tröjan är stickad från ärmkant till ärmkant för att få ett bättre fall på bomullsgarnet. Istället för att tröjan sladdrar ut på bredden blir den bara längre och längre.

Vad var det mest spännande som hände medan du stickade stortröjan?
En av fördelarna med att sticka efter egen design — inte mer än ett par kladdiga siffror och sneda linjer med tuschpenna på vitt papper — är att du slipper de kräkiga formuleringar som stickbeskrivningar brukar innehålla.

Alltså, ursäkta mig, men vilken kommitté har sammanträtt och beslutat att stickrecept måste förvandla stickaren till en passiv åskådare till maskorna? "SAMTIDIGT avmaskas för hals", "stickas lika, fast åt motsatt håll" och "nu stickas häl. LÄS HÄL".

Ha! Här skrattas högt! SAMTIDIGT viftas med ett särskilt finger.

Nå, en av de andra fördelarna är att du kan ändra planen med ett nytt, snabbt streck och tillhörande nuffra. Designen inte är huggen i sten, utan du kan morfa till den efter att du har, säg stickat halva ärmen.

Istället för att göra stortröjan riktigt fladdrig tyckte jag att en mer normal-vid modell vore på plats.

Så när jag hade stickat klart ena ärmen strök jag en siffra och minskade antalet varv vid axlarna för att krympa tröjan över höfterna.

SAMTIDIGT förändrades min kropp lika, fast åt motsatt håll.

Nu låtsas jag att den tajta looken var meningen. LÄS LÖGN.

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?
Även om tröjan ser väldigt mörk ut är det egentligen det klarblå och det ljusgröna garnet som spelar huvudrollerna.

De kommer från en handstickad, begagnad kofta som jag slaktade för att virka en Facebook-grytlapp, och de hade legat till sig ordentligt i väntan på ett projekt som kunde göra dem rättvisa.

Återigen blev det svart, återvunnet bomullsgarn — jag kan inte fatta hur mycket svart garn jag samlar på mig — som fick hjälpa till, tillsammans med lite andra återvunna restnystan.

Garnkostnad?
O, det är nästan svårt att räkna ut. Ungefär 60 kronor, måste det bli, sett till det genomsnittliga priset för de begagnade tröjorna och vikten på den färdiga tröjan. Eller miniklänningen, då. Vilket nästan var meningen.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...