Stickad klänning i bomull/akryl

av "Billigt garn"-Anna

I en ärmlös, stickad klänning gäller det att posera så att gäddhänget inte syns.

I en ärmlös, stickad klänning gäller det att posera så att gäddhänget inte syns.

En halvlång, ärmlös klänning med spetskant passar förstås på sommaren. Men också på vintern. Särskilt om du stickar den i en murrig färg och en ljuvlig bomull/akryl-blandning.

Vad var det mest spännande som hände medan du stickade klänningen?

Klänningen gick så fort att sticka, från den lite spetsliknande kanten, upp till oket, att jag inte riktigt hann reflektera över att jag hade valt en ärmlös modell.

Hm.

Jo, enligt stickbeskrivningen till klänningen var ärmarna inte mer än ett par rätstickade kanter på det runda oket. Lite holkärm, alltså. Så långt stickat kunde jag låta beskrivningen bossa över mig, eller så kunde jag göra min sedvanliga revolt och sticka ett par halv- eller trekvartslånga ärmar.

Hm.

Jag brukar inte köra ärmlösa modeller. Om jag vinkar, klädd i något ärmlöst, ser det ut som om jag viftar med vit flagg. Jag har nämligen gäddhäng som kan skrämma små barn och djur. Mina närmaste familjemedlemmar nyper mig regelbundet och hårt i fladdret och skrattar rått.

Skulle jag fläka ut mina armflikar och erkänna att gravitationen har besegrat även mig, eller skulle jag dölja förfallet bakom anständiga ärmar?

Hm.

Visserligen anser jag att färdiga beskrivningar är till för att modifieras, men jag inser också att min personliga utseendefixering är något överdriven.

Det blev till sist ärmlöst i alla fall. I förhoppningen om att hålmönstret och den schysta historien om garnets tillkomst är lagom för att dra bort uppmärksamheten från de dallrande armarna och tjuvnypen.

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?

Det mörkgrå garnet i bomull och akryl levde ett liv som en långkofta av märket Laredoute. Och i storlek 46/48. Till en sådan är förstås garnåtgången stor, och garntillgången efter återvinning enorm!

Långkoftan hittade jag bland klädställningarna för ytterkläder på Myrorna, och eftersom det dessutom råkade vara halva priset på stickat den dagen behövde jag bara betala 55 kronor.

Vem har designat?

Modellen är en av Garnstudio/Drops designs bomullsklänningar. Just den här har fått namnet "Jade", av någon anledning. Den stickas i ett stycke och har ett enkelt hålmönster i nederkanten och på oket. Och jo, visst är stickbeskrivningen gratis.

Garnkostnad?

Mindre än hälften av långkoftan gick åt till klänningen, så garnkostnaden torde rimligtvis vara hälften av 55 kr. Låt oss säga 28 kronor, eftersom 50-öringen är avskaffad.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...