Stickad inne-dörrmatta av tygremsor ... okej, trasor!

av "Billigt garn"-Anna

Stickad trasmatta innanför balkongdörren.

Stickad trasmatta innanför balkongdörren.

'En dörrmatta precis innanför balkongdörren' var makens beställning. Han konstaterade att inne är inne, och balkongen är ute. Eftersom vi ständigt ränner mellan vardagsrummet och balkongen, oavsett väder, behövde vi någon form av plats där vi kunde ta av och på regniga och snöiga skor.

Jo, det var ju sant. Men en extra, liten matta i vardagsrummet? Hm. Kanske skulle jag kunna sticka en trasmatta? En matta av tygremsor? I en riktigt poppig färg, i kontrast mot den stora, lurviga och väldigt off-white vardagsrumsmattan?

Nu brukar jag inte sticka på beställning, inte ens när familjemedlemmar ber vackert, eftersom jag då förlorar känslan av kreativitet och kontroll ...

Skojar bara. Nästan. Jag skulle gärna sticka på beställning om det inte vore för att beställarna tycker sig ha rätt till åsikter under projektets gång.

Minsta lilla "Jaha, men kan du inte göra den lite mer färgstark/diskret eller större/mindre/mjukare?" och jag får lust att springa ut i skogen och leva på rötter och larver så länge jag lever.

Gah! Vänta tills det är färdigstickat, okej? Då får du gärna säga vad du tycker.

Åtminstone om synpunkten är i stil med "Den är mer än fin. Den är fantastisk, den totala perfektionen!"

Vad var det mest spännande som hände medan du stickade trasmattan?

Även om jag har stickat och virkat med tygremsor förut hade jag helt glömt bort hur himla åbäkig en tras-stickning är. Trots att jag tog pauser — för att riva nya remsor — en gång i kvarten, kändes det som att jag rullat nacken och armarna i krossat glas.

Notera att jag stickade på jumperstickor. Det var dumt. I vanliga fall använder jag rundstickor till allt. Det är smart.

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?

Till mattan behövde jag ett och ett halvt underlakan i knallrött. De var bara något slitna, eftersom det var en så förfärlig sovrumsfärg. "Nä, om man skulle ta och lägga sig ... Shit, var är solglasögonen?"

Vem har designat?

Den lilla halvcirkelformade mattan, som påminner om en stickad duk, är designad av CocoKnits. Beskrivningen går att ladda ned alldeles gratis.

Jag kompletterade bara modellen med en rätstickad remsa för att den skulle passa vår balkongdörr bättre.

Och undersidan av mattan är full-duttad med latex för att den ska vara halksäker på parkettgolvet.

Garnkostnad?

Haha, "garn", "kostnad". Jag dööör!

"Garnet" kostade mig ingenting, utom lite axelvärk och flådda nagelband. Det bjussar jag på, förutsatt att jag får höra "Den är mer än fin".
Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Rekommendera en gratis beskrivning.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...