Stickad + filtad grytlapp med dödskalle

av "Billigt garn"-Anna

Grytlapp med gullig dödskalle.

Grytlapp med gullig dödskalle.

Hetaste grytlappen? Använd glass!

"Mamma! Är du redan färdig med grytlappen? Den är så... lantlig, liksom!"

"Ja, ja. Jag har inte hunnit med dödskallen än."

När sonen var 10, och jag 36, hade vi en inofficiell grytlappstävling. Jag ledde stort, för han tvingades bara att göra en enda i syslöjden: ett mycket vackert rosa päron.

Men det här är ingen skönhetstävling. Det handlar om tempo! kvantitet! jävlar anamma!

Ja, vad tusan; jag bestämmer reglerna. Och eftersom grytlappar har en tendens att strålas tillbaka till den planet där också udda sockor hamnar (pälsänger-planeten?) klämmer jag ur mig en kull grytisar per år.

Min senaste grytlapps-fling: filtade glass-lappar, som både skyddar mot hetta och är tillräckligt stora för kombinationen ugnsform med upphottade quorn nuggets och en trött vuxenhand.

Dödskallar? Det har jag alltid headbangat gillande till.

Beskrivning på (dödskalle) grytlapp som du fixar med hjälp av glass


Du behöver:

* Ett filtat stycke ull. Antingen ett du stickat eller virkat själv och sedan torterat till underkastelse i tvättmaskinen. Eller ett stycke från en second hand-tröja som du av olika anledningar inte ids repa upp (klippta och overlockade sömmar är en bra ursäkt).

* Restgarnsull till dekor.

* Ett lock från en Big Pack-glass, eller något annat glassmärke.

Gör så här:

Lägg Big Pack-locket på din filtade ull. Rita med en vattenlöslig filtpenna eller skräddarkrita längs med ena långsidan och få med de rundade hörnen. Detta blir din grytlappskvadrats sida.

Lyft Big Pack-locket och vrid det 90 grader, så att ena kortsidan ligger mot din uppritade långsida, med lockets rundade hörn i ditt uppritade hörn. Rita längs med långsidan vid hörnet. Vrid igen och rita tills du har en kvadrat med rundade hörn, med samma sida som långsidan på ett Big Pack-glasslock.

Rita ut den filtade grytlappen


Gå loss med restgarnet och dekorera din alldeles nästan perfekt kvadratiska grytlapp med rundade hörn. Lite langett-stygn för den lantliga looken. Fritt broderi (pilla in ändarna för att få motivet snyggt på båda sidor) för att visa att morsan lyssnade på Metallica långt innan sonen och mp3-spelare var påtänkta.


Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...