Kan inte avmaska snyggt i virkning

Är en nybörjare på virkning och har upptäckt att när jag ska avmaska (rundvirkning) så blir hålen jättestora och stoppningen syns. Har du några bra tips på hur göra? Hoppas du förstår vad jag menar.Testa osynliga minskningar

Heter det inte det ena heter det det andra, myser "Billigt garn"-Anna.

Amigurumi, olika sätt att minska i virkning


Jag förstår. Jag förstår precis.

Inte för att jag brukar märka ord ... Haha! Det är *mitt jobb* att märka andras ord, så givetvis gör jag det.

Nåväl, inom virkvärlden pratas det inte så ofta om "avmaskning". Avmaskning hör mer till stickning och katter och hundar.

Du behöver, som jag ser det, inte maska av i vanlig virkning, eftersom du bara har en aktiv maska. De andra är i praktiken redan avmaskade.

Det här säger jag som stockholmare. Säkerligen finns det svenska virkdialekter där "avmaskning" är lika vanligt förekommande som "sticke" och "binge" för stickning eller "sockar" för sockor.

Vad kallar då en 08:a det du pysslar med? Jo, att *minska*, alltså att virka ihop flera maskor tills de ... tar slut. Eller är tillräckligt få.

"Normala" minskningar, de som på virkiska heter "virka två fasta maskor tillsammans", brukar inte fungera något vidare när du virkar något som ska ha stoppning i sig. Det blir håligt och vadden sticker ut.

Prova istället att virka osynliga minskningar.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om hur man stickar + virkar.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...