Hollywood knits

av "Billigt garn"-Anna
(Stockholm)

Hollywood Knits, stickbeskrivningar av Suss Cousins

Hollywood Knits, stickbeskrivningar av Suss Cousins

Hollywood knits av Suss Cousins har några år på nacken, och recensionen likaså. Jag recenserade den inte heller för garngalningar på jakt efter schysta kändis-stickmönster utan för popkulturnördar. Ursäkter, ursäkter. Men det enda jag egentligen skulle vilja komplettera med är följande slutomdöme: Snygg att titta i, men inte mycket maskmys för pengarna i den inbundna boken. Satsa på pocketversionen.

----------------------------------------------------------------

Sticka din egen Matrix-tröja
(ursprungligen publicerad i Svenska Dagbladet 2003-05-23)

Den är snyggare än i filmen. Det är den äkta, perfekta Matrix-tröjan, och om du är en av de mer garnmorska kan du sticka den själv efter stickmönstret i boken Hollywood knits.

Okej, för att få den där fulländade filmfasonen räcker det inte med svenska designern Suss Cousins stickbeskrivning. Komplettera då med nagelsax, smuts av specialeffektskvalitet och en uppblåsbar Keanu Reeves-docka i naturlig storlek.

Originaltröjan som Suss stickade till Matrix Reloaded används tyvärr inte i sparkscenerna när rebellerna lägger ner tid och tankemöda på att se lack- och läderläckra ut. Nej, Neo (Keanu Reeves) bär den på svävaren Nebuchadnezzar, när han är alldeles för uppslukad av pusspuss med Trinity (Carrie-Anne Moss) och revolt mot maskinerna för att bry sig om världsligheter som tvål och tråd.

Synd på så rara maskor. Suss Cousins stickskapelse är en riktigt sjangdobel slappar-olle.

Suss Cousins bor och verkar i Los Angeles och säljer nystan och garnkunskap till de rika och berömda, filmer och tv-serier. Hennes Hollywood knits är därför full av det mest väsentliga: glassig pysselporr och kändissnobberi. (Sandra Bullock! Julia Roberts! Laurence Fishburne!)

Förutom stickmönster till sjalar, tajta toppar och obscent luddiga sminkväskor finns här stickbeskrivningar till fler plagg som är mer minnesvärda än filmerna de syntes i: Velmas storpolo i Scooby Doo. Mössan från Grinchen - julen är stulen. Koftan som Kate Beckinsale bar i Om ödet får bestämma (modellad av Suss kompis, skådespelerskan Julianne Moore).

Anna Lundevall
----------------------------------------------------------------

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Rekommendera en stickbok eller virkbok.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...