Guernsey Wool

av Madeleine Bergh
(Ljungskile)

Guernsey Wool i december 2018

Guernsey Wool i december 2018

För cirka 30 år sedan stickade jag en "äkta" mörkblå fiskartröja i Guernseygarn, ett 5-trådigt ullgarn. Tröjan har varit min älsklingströja i många år, varm och delvis vattenavvisande, speciellt vid seglatser på sjön. Med tiden har den dock blivit alldeles glansig och utnött och är numera med sorg kasserad.

En regnig dag på semestern (det var några av den sorten) roade jag mig med att surfa runt på nätet och hittade en återförsäljare av Frangipani-guernseygarn i Cornwall. De säljer det på kon om 500 g och i fantastiska färger!

Det visade sig att samma garn går att få tag på i Sverige men till ett betydligt högre pris (125kr/100g) och färre färger.

En anledning till det lägre/acceptabla priset i Cornwall är att man bara kan köpa halvkilovis (det går åt ca 700 g till den tröja jag tänkt mig). Jag köpte därför garn till två tröjor. (Tänkte att maken eventuellt får en på sikt!)

Att direktimportera 1,5 kg av garnet inkl frakt kostade 81 pund (ca 880kr). Jag mailade beställningen och lämnade mitt telefonnummer på fredag lunch och blev uppringd av Jan några timmar senare, vi löste Visa-betalningen och garnet kom på måndagen, tre dagar senare! Bara det är imponerande!

Ett engelskt mönster följde med men det var riktigt komplicerat så jag lånade en bok med mönster på biblioteket istället.

www.guernseywool.co.uk

Kommentarer till Guernsey Wool

Klicka här för att kommentera

Jan 13, 2015
rangipani-guernseygarn
av: Inger Ohlsson

Hej
Fint att läsa om din jakt på garn till din tröja.
Vilka stickor använde du..vänligen Inger

Jan 13, 2015
Stickstorlek
av: Madeleine

Stickor 3 & 3,5mm. Det går utmärkt att sticka på tunnare stickor men då blir tröjan mer kompakt.

Mar 06, 2016
Vilket mönster använde du?
av: Marie

Hej! Jag undrar vilket mönster du använde till din tröja? Var det möjligen mönstret som finns i boken Fiskartröjor av Uuve Snidare? Undrar i så fall hur masktätheten överensstämde.
Hälsar Marie

Feb 20, 2019
Mönster
av: Eva

Har också gjort tröjan och mönstret fanns i en Ica tidning. Jag har mönstret kvar och letar nu efter garn att sticka en till.
Tack för tipset med import av garnet.
Eva

May 12, 2022
Fisherman’s ganseys
av: Johan

Min fru vill sticka mig en fin tröja! Och jag hittade denna Fisherman’s ganseys. Och nu letar vi garn, men det verkar inte finnas i Sverige. Såg att du beställde ditt garn från Cornwall. Nu efter Brexit hur är det att beställa och hur mycket kostar det nu.
Och min fru är en skicklig stickare.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Recensera en garn-butik.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...