Filati - garnbutik/garnbutiker i Riga, Lettland

av Dajgo
(Sweden)

Filatis webbplats i december 2018

Filatis webbplats i december 2018

Garnbutiken Filati ligger i Riga (resan kostar inte många kronor med båt från Stockholm) och har bara massor av helt underbara kvalitetsgarner, till en bråkdel av svenska priser. Var där och handlade massor för snart två år sedan och ska dit igen.

Filati har även en mindre filial med samma namn.

Filati ligger på Barona. Det går att åka spårvagn från hamnen. Då åker man till Gamla Stan och sedan byter man där. (Fråga i biljettkuren vilken spårvagn som går till Barona; hållplatsen heter visst också så.) Huvudbutiken ligger på andra våningen, och på gatuplan ligger en butik som säljer handskar mm. Den butiken passerar man genom för att komma till trappan upp till garnbutiken.

Filialen ligger på Zirgu jela (gatan) och ligger i Gamla Stan.

Min rysktalande fd kollega berättade också att hon trodde att det blivit lite dyrare där nu, eftersom det är en ekonomisk kris i landet.

Men ÅÅÅÅHHHH vad mycket fina garner de har, och vilka underbara kvaliteter. Jag älskar att sticka tunna flerfärgade sockor (typ Regiagarn) samt att jag är nyfrälst på att sticka fingervantar, och den här butiken hade en hel del sådana garner. Kända märken och billigt!

Hoppas att någon åker dit och jag skulle gärna vilja veta hur priserna är där nu. (Kontakta mig gärna på dajgo98*at*hotmail.com)
Reds anm: På Filatis webbplats finns en karta till butiken som ligger på Matisa Iela. Du kan också se en del av sortimentet i menyn, men det går tydligen bara att handla garn på plats i butiken.

Kommentarer till Filati - garnbutik/garnbutiker i Riga, Lettland

Klicka här för att kommentera

Sep 15, 2009
Riga, here I come!
av: "Billigt garn"-Anna

Tusen tack för tipset! En Riga-kryssning åkte precis ett snäpp högre upp på att göra-listan.

Jan 06, 2010
Riga-kryssning bokad
av: Ebba (ebba.anknet.se)

Ååå, jag som ska till Riga om två veckor! Får se om jag lyckas locka med mig maken till denna butik. *Vill, vill jättegärna* Låter ju fantastiskt!

Kram, Ebba

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Recensera en garn-butik.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...