Dödskallesjalar: gratis beskrivningar

Virka en döskallesjal

Virka en döskallesjal

Det är konstigt, men stickade och virkade sjalar och halsdukar blir så mycket läckrare med grinande tänder och tomma ögonhålor.

Vadå? Nej, nej! Jag syftar inte alls på mitt eget utseende tidigt på morgonen, utan på motivet på accessoarerna. Cheesus. Hals-krusidull med kranier, okej? Dödskallar.

Här hittar du några av mina favorit-gratisbeskrivningar på sjalar, halsdukar och en och annan scarf med kranie-motiv.

Virkmönster till döskallesjalar och -halsdukar


Virkad dödskalle-trekantssjal 1
Om du virkar en trekantssjal med spindelmönster, men byter ut "spindlarna" mot dödskallar får du förstås en dödskallesjal. I Camillas beskrivning virkar du sjalen kontinuerligt, utan att knipsa av tråden.

Virkad dödskalle-trekantssjal 2
Och i Kungens och Majkis virkbeskrivning virkar du dödskalleögonen med en separat tråd. Fast det är fortfarande en trekantssjal med spindelmönster. Och jo, det här är den mest populära och efterhärmade döskallesjalen.

Virkad dödskalle-trekantssjal 3
Änglastinas dödskallar är gallervirkade efter ett enkelt rutdiagram. Filetvirkning FTW!

Virkad trekantssjal 4 (eng)
Vill du ha en trekantig sjal, men undvika såväl spindelmönster som filetvirkning? Maryetta Roys Lost Souls Skull Shawl påminner mer om ananasmönster, om dödskallar vore frukt. (Beskrivningen går att ladda ned från Ravelry.)

Virka en scarf eller halsduk med dödskallar (eng)
En virkbeskrivning som definitivt är inspirerad av Kungen och Majkis, fast inte till en triangelformad sjal, utan en rektangulär scarf. Även detta mönster hittar du på Ravelry.

Mer OCH mindre hålig döskallescarf (eng)
Ännu en halsduk inspirerad av Kungen och Majkis döskallesjal, fast i den här virkbeskrivningen är dödskallen trådigare och den omgivande halsduken mer solid.

Döskallesjal i filetvirkning (eng)
Är det en sjal eller en halsduk? Ja, det beror på vilket garn du virkar den i. Och vilken modell du väljer. Du kan välja en med så små dödskallar att kranierna knappast märks, eller en rektangulär sjal som avslutas med en dödskalle i vardera ände. Båda i filetvirkning, självklart med virkdiagram.

"Manlig", virkad dödskallehalsduk (eng)
Vad ska man ha på sig om man inte gillar trekantssjalar? (Och med "man" menar jag inte nödvändigtvis "män".) En vanlig halsduk fungerar också som scarf, och i detta mönster virkar du dödskallarna i halvstolpar.

Sticka sjalar och scarves plus halsdukar med dödskallar


Stickad sjal med dödskallekant (eng)
Ainos halvcirkelformade sjal med spetskant vore just bara en halvcirkelformad sjal med spetskant — om det inte vore för att kranier kikar fram i hålmönstret. Stickbeskrivningen hittar du på Ravelry (bakom inloggning).

Stickad och filtad halsduk med skallar (eng)
Det här skulle kunna vara vilken vanlig halsduk som helst. Om det inte vore för de hålögda skallarna som avslutar halsduken istället för fransar. Fantastiska Knitty bjussar på mönstret.

Dödskallar i svartvit fair isle (eng)
Föredrar du fair isle-stickning när du stickar flerfärgat? Här har du både skallar och ränder i en rundstickad halsduk eller rektangulär scarf.

Skuggstickad dödskalle-halsduk (tys)
Är du rädd för att stickade skelettdelar väcker anstöt hos dina nära och kära? Satsa på skuggstickning! Då syns dödskallemönstret endast i rätt vinkel, och då får betraktaren skylla sig själv. Basta. Stickdiagram hittar du hos Strumpfbina. (Och om du behärskar skuggstickning klarar du dig lätt med diagrammet.)

Stickad skall-spets (eng)
Om du föredrar att designa dina egna sjalar kan du använda Sarah Bradberrys spetsdiagram för att ärta till dem med dödskallar.

Dubbelstickad halsduk med skallar och korslagda benknotor (eng)
Dubbelstickning i två färger är vansinnigt roligt. Och så blir det tjockt och härligt. Extra härligt blir det förstås när halsduken påminner om en sjörövarflagga. Diagram och strickbeskrivning på AntiCraft.

Cirkelsjal med dödskallar (eng)
Sticka den som en hel cirkel, eller en halv. Och nej, det är egentligen ingen beskrivning, utan mest ett diagram. Upprepa mönsterrapporten 9 gånger för en halvcirkel, 16 gånger för en cirkelformad sjal. Eftersom stickmönstret ligger på Ravelry kan du få många tips av dina medstickare.

Har du några fler tips på dödskallar som du kan svepa runt halsen?

Kommentarer till Dödskallesjalar: gratis beskrivningar

Klicka här för att kommentera

Oj
av: Lill

Vad många, roliga länkar. Tack
Älskar dödskallar 😊

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Rekommendera en gratis beskrivning.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...