Dominostickad sjal, till Pia

av "Billigt garn"-Anna
(Stockholm)

Färdigstickad och färdigfiltad, dominostickad sjal

Färdigstickad och färdigfiltad, dominostickad sjal

En dominostickad sjal med 3/4-delsrutor (och några hela, med extra färgklickar), som jag stickade och filtade till min svägerska i 40-årspresent.

Vad var det mest spännande som hände medan du stickade eller virkade ...?

Sjalen gjorde stooor succé på svägerskans överraskningsfest. Vilket var lite otippat. Det var en svinvarm julidag, och även om sjalen har hål är inte en ullsjal det första du längtar efter när termometern visar över 30 plusgrader.

Sjalen gjorde ännu större succé när jag talade om hur det hela hade gått till: att jag hittade en begagnad Gudrun Sjödén-tröja på Myrorna och tänkt "Den här skulle bli perfekt som sjal till Pia!"

De positiva reaktionerna och de många frågorna om dominostickning kan ha berott på att alla vuxna gäster var en aning på snusen.

Vilket garn, och vad var garnets tidigare liv?

100 % småsträv 2-trådig shetlandsull, saffransgul. Och tidigare var det en ganska trist herrtröja i design av Gudrun Sjödén. Inköpt på Myrorna på Fleminggatan i Stockholm. De små färgade 1/4-delarna är restgarner i 2-trådig shetlandsull, också det återvunna garner.

Vem har designat? (Du, en webbplats, ur en bok ...?)

Design och design. Finns inte mycket att designa än att sticka ihop ett antal rutor. (Även om jag skissade en hel del i Excel först.) Men jag var mycket inspirerad av bilderna av Vivian Höxbros modeller, http://www.viv.dk

Garnkostnad?

75 kronor. *Skrattar vilt*

Om du vill se fler bilder, gå in på mitt Flickr:
http://www.flickr.com/photos/billigt_garn/tags/dominostickadsjal/

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Galleri: Visa vad du stickat eller virkat i återvunnet garn.

A N N O N S
Fynda garnpaket på Adlibris
Fynda garnpaket på Adlibris


A N N O N S

Dela garnglädjen på ...