Ljung-rosa garn 2-trådig shetlandsull ull-garn 440 g

Läckert billigt garn i 100 procent shetlandsull

OBS!!! Den här garn-auktionen är avslutad. Om du vill göra nya garnfynd, gå till:

Fynd garn på nätauktion, bättre än postorder!

Letar du efter ett vackert, mjukt, lättarbetat garn som håller hela året? Testa det här läckert ljungrosa tvåtrådiga garnet i 100 procent gosig shetlandsull!

OBS! Bilden kan inte göra garnet rättvisa. Det är verkligen mustigt lilarosa, som ljungtäckt mark en sen sommardag. Det är en rosa som passar barn lika bra som vuxna.

Min dotter -- som fortfarande är i sin mest skära och prinsessiga period -- älskar färgen, men materialet gör att tvättrumsansvariga inte orkar använda det till henne.

Garnet är nämligen INTE superwashbehandlat och ska därför handtvättas.

Det är en fördel (utom för vilda, nyfikna, kladdkonstnärliga sexåringar), för då har det också kvar ullens alla behagliga egenskaper:

  • värmer även när det är fuktigt
  • naturligt smutsavstötande
  • kan bli så gott som vattentätt med extra lanolinbehandling
  • värmer i kyla och svalkar i hetta
  • och ja, det passar till de projekt som du vill sticka eller virka och sedan filta i maskin.

Materialet är som sagt 100 procent shetlandsull, i en goseli-gosig tunn tvåtrådig variant som är mjuk som en smekning, inte alls så kliig och sticksig som ull kan vara.

Jag har använt 4 och 4.5 mm-stickor till det, du kanske föredrar 3.5 mm.

Du har nu hittat 11 härvor i detta rysligt vackert ljung-rosa shetlandsullgarn, av olika mängd och längd. Sammanlagt är det cirka 440 gram.

(Vägt och avrundat nedåt på min digitalvåg.)

Hur långt det räcker? Tja, längre än du tror. (Bra tumregel: är garnet tunt behöver du mindre än du tror, är garnet tjockt behöver du betydligt mer än du vill erkänna.) Det borde räcka till en damtröja i storlek M med restgarn på köpet.

Varför är ett så här urläckert garn så billigt? Ja, förutom att jag rensar ut och redesignar min "garnstudio" (ett hörn i vardagsrummet) har jag en liten hemlighet.

Sätt dig bekvämt framför datorn och ta ett djupt andetag. Du ska om bara någon sekund få lära dig tidernas sparknep för garnomaner, samma trick som hantverkare i generationer före oss använde sig av.

Det här garnet är återvunnet.

Jovisst, det är upprepat, nystat, härvat, omsorgsfullt tvättat med milt, milt handtvättmedel, torkat och nu färdigt att bli något underbart också i dina händer.

En lätt vågighet är allt som påminner om garnets tidigare liv. Och när du börjar att sticka, virka, väva eller pyssla med garnet upptäcker du att vågigheten försvinner -- kvar är bara ett skönt garn, pysselvänligare än det mesta du hittar i butik.

Vad ska sticka eller virka för skönt i ljungrosa shetlandsull när du vinner budgivningen?

OBS!!! Den här garn-auktionen är avslutad. Om du vill göra nya garnfynd, gå till:

Fynda stickgarn och virkgarn på Tradera

Kommentarer? Tips?