Blåmelerat garn, 2-trådig shetlandsull 7 nystan ca 105 gram

garn, billigt garn, sticka, virka, stickning, virkning

OBS! De här vackra nystanen har redan ut-auktionerats. Om du behöver några andra läckra ullnystan eller annat billigt garn till din stickning eller virkning, gå till:

Anna rensar ut stick- och virkgarn på Tradera (eBay)

Letar du efter en liten mängd vintervänligt varmt och ändå överdådigt vackert, billigt garn? Prova det här blåmelerade i 100 procent shetlandsull!

En sak du kommer att älska med de här nystanen är den fantastiska färgen: mörkt klarblå med inslag av röda, gula och gröna fibrer. Det ändrar utseende beroende på ljuset (dagsljus, lysrör, glödlampor...) och tittar du nära kan du urskilja varje liten fiber för sig.

Det är tunt, och fluffigt. Jag har använt stickor 4 mm till det, och du kan använda mindre eller större doningar beroende på vilken effekt du är ute efter.

Nu har du hittat 7 små restnystan av olika mängd och längd av detta vintersköna ullgarn, sammanlagt cirka 105 gram.

Hur långt det räcker? Tja, längre än du tror. (Bra tumregel: är garnet tunt behöver du mindre än du tror, är det tjockt behöver du betydligt mer än du vill erkänna.) Det borde räcka till en mindre sjal på stora stickor, eller kanske ett par pulsvärmare.

Den här vackra ullen är INTE superwashbehandlad och ska alltså handtvättas. Det har också kvar ullens alla behagliga egenskaper: värmer även när det är fuktigt, naturligt smutsavstötande, kan bli vattentätt med extra lanolinbehandling, värmer i kyla och svalkar i hetta. Och ja, det passar till de projekt som du vill sticka eller virka och sedan filta i maskin.

Hur kan ett så här läckert garn vara så billigt? Enkelt, kära stick- och virkfreak, enkelt.

Sätt dig bekvämt framför datorn och ta ett djupt andetag. Du ska om bara någon sekund få lära dig tidernas sparknep för garnomaner, samma trick som hantverkare i generationer före oss använde sig av.

Det här blåmelerade shetlandsullgarnet är återvunnet.

Jajamensan, det är upprepat, nystat, härvat, tvättat med milt, milt handtvättmedel, torkat och nu färdigt att bli något underbart också i dina händer.

En lätt vågighet är allt som påminner om dess tidigare liv. Och när du börjar att sticka, virka, väva eller pyssla med det upptäcker du att vågigheten försvinner -- kvar är bara ett skönt garn, pysselvänligare än det mesta du hittar i butik.

Vad ska du göra för vinterläckert i blåmelerad shetlandsull när du vinner budgivningen?

Obs! Det här garnet hittar du inte längre på Tradera/eBay, men varje vecka kan du fynda t ex ull, bomull, stickor, virknålar, virkbeskrivningar och en massa andra garngotter:

Nya garn-fynd från Anna, på Tradera/eBay

Kommentarer? Tips?