Svart garn, ull/nylon, 11 härvor ca 360 gr (bra strumpgarn!)

OBS! Den här auktionen är avslutad. Om du letar efter bra garn för att sticka och virka, gå till:

Garn, stickor och virknålar -- billigt på Tradera

Letar du efter ett vintervänligt varmt och ändå väldigt slitstarkt garn, till exempel till strumpor? Testa det här svarta ull/nylon-garnet!

En sak du kommer att älska med det här garnet är just hur slitstarkt det är: 85 procent varm ull, 15 procent nylon, i en tre-trådig vältvinnad variant.

Ja, vill du sticka raggsockor och stövelstrumpor är det här ett gott val, för garnet är lite strävt, lite för strävt för plagg som ska ligga mot hals eller kind. Men på fossingarna gör det susen!

Garnet är INTE superwashbehandlat och ska alltså handtvättas. Det har också kvar ullens alla behagliga egenskaper: värmer även när det är fuktigt, naturligt smutsavstötande, kan bli vattentätt med extra lanolinbehandling, värmer i kyla och svalkar i hetta. På grund av det höga nyloninnehållet passar det inte särskilt bra för projekt du vill filta -- nylonet filtar sig förstås inte alls.

Om du tänker använda garnet till strumpor passar det med stickor 3, 3.5, 4 mm, beroende på om du stickar normalt eller hårt. Annars kan du gå upp stort i storlek.

Jag har använt virknål 5 och stickor 7 mm till en halsduk. (Jag stickar superhårt, och virkar löst.)

Nu har du hittat 11 härvor av olika mängd och längd av detta vintersköna garn, sammanlagt cirka 360 gram. Det räcker till strumpor för hela familjen, eller en utanpå-damtröja storlek M. Kom ihåg att det är lite strävt.

Hur kan ett så här läckert garn vara så billigt? Enkelt, kära garnälskare, enkelt.

Sätt dig bekvämt framför datorn och ta ett djupt andetag. Du ska om bara någon sekund få lära dig tidernas sparknep för garnomaner, samma trick som hantverkare i generationer före oss använde sig av.

Det här garnet är återvunnet.

Jajamensan, det är upprepat, nystat, härvat, tvättat med milt, milt handtvättmedel, torkat och nu färdigt att bli något underbart också i dina händer.

En lätt vågighet är allt som påminner om garnets tidigare liv. Och när du börjar att sticka, virka, väva eller pyssla med garnet upptäcker du att vågigheten försvinner -- kvar är bara ett skönt garn, pysselvänligare än det mesta du hittar i butik.

Vad ska du göra för vinterläckert i svart ull/nylon när du vinner budgivningen?

OBS! Någon av dina stick-vänner har redan lyckats knipa åt sig det här garnet. Vill du skryta om ditt senaste fynd på din stick-blogg? Gå då genast till:

Garn-fynd på Tradera (eBay)

Kommentarer? Tips?