Rosa garn merceriserat bomullsgarn bomull ca 280 gram

Härligt rosa bomullsgarn till såväl virkning som stickning

OBS! Det här vackra garnet har redan hittat en ny ägare. Om du vill adoptera ett restgarn, gå till:

Billiga restgarn på nätauktion (skojsigare än postorder!)

Letar du efter ett typiskt virkgarn som också kan användas till stickning? Testa det här glatt rosa garnet i 100 procent bomull.

OBS! Bilden kan inte göra garnet rättvisa. Det är verkligen rosa, som en ljus hallonsorbet. Utan bärresterna.

Garnet är gasat, ja, merceriserat, så det är blankt och slitstarkt.

Eftersom det är 100 procent bomull kan du misshandla det rejält i maskin, upp till 60 grader (men kör det då bara med andra rödaktiga plagg, för det släpper lite i färgen).

Jag är osäker på vikt/längdförhållandet. Det känns som ett 8/4-garn. Stickar och virkar du lika hårt som jag (tror jag knappast) passar 3.5 mm-virknål och 4 mm-stickor.

Du har nu hittat 5 resthärvor av detta läckert rosa garn, av olika mängd och längd (en härva är tjock, resten rätt magra). Sammanlagt är det cirka 280 gram.

(Vägt och avrundat nedåt på min digitalvåg.)

Varför är ett så här praktiskt garn så billigt? Ja, förutom att jag rensar ut och redesignar min "garnstudio" (ett hörn i vardagsrummet) har jag en liten hemlighet.

Sätt dig bekvämt framför datorn och ta ett djupt andetag. Du ska om bara någon sekund få lära dig tidernas sparknep för garnomaner, samma trick som hantverkare i generationer före oss använde sig av.

Det här garnet är återvunnet.

Jajamensan, det är upprepat, nystat, härvat, tvättat med milt, milt handtvättmedel, torkat och nu färdigt att bli något underbart också i dina händer.

En lätt vågighet är allt som påminner om garnets tidigare liv. Och när du börjar att sticka, virka, väva eller pyssla med garnet upptäcker du att vågigheten försvinner -- kvar är bara ett skönt garn, pysselvänligare än det mesta du hittar i butik.

Vad ska sticka eller virka för skönt i rosa, glansig bomull när du vinner budgivningen?

OBS! OBS! Du kan inte längre lägga ett bud på det här fina garnet. Men du hittar andra fynd-garner här:

Garn och mönster för stickning och virkning på Tradera

Kommentarer? Tips?