Mardröm ...

av Ylva Ahonen
(Finland)

Hemska tanke, inga garn och stickor! Vilken mardröm! Jag har inte mycket garn, inte alls ... Bara en hel garderob full, plus lite här och där gömt undan i andra skåp och under soffan i vardagsrummet och i salladsskålen, och i klädskåpet, och på hatthyllan och ... Men jag har aldrig haft garn i kylskåpet! Så det så! (Ännu i alla fall.)


Alltså: 300 kronor, cirka 30 euro.

Först av allt skulle jag köpa strumpstickor i bambu, nr 3,5 och en rundsticka ca nr 5. Sedan skulle det bli en virknål i storlek 4 eller 4,5, vad som nu finns billigt. Plus en stoppnål, så att jag kan fästa ändar. (Jag förutsätter att jag har en vanlig hushållssax hemma. Den duger bra.)

Och så garnet ... en tur till loppis brukar ge bra resultat. Där finns det alltid restgarner. Plus ett och annat roligt att slakta och ta vara på. Där får jag massor med garner. Det skulle blir till sockor och vantar (strumpstickorna) och sjalar (rundstickan) och virkade mormorsrutor till filt, sjal eller annat, kläder till exempel.

Och så skulle jag kunna sälja en del av alstren och få pengar till mera garn...

Men det förstås, jag skulle naturligtvis gå till mamma och tigga av hennes restgarnslager.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Grundutrustning till stickning och virkning: Vad skulle du köpa för max 300 kr?.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare


A N N O N S
Handla garn billigt hos Adlibris.com

Fynda garnpaket på Adlibris
garnpaket


Virknålar
virknålar


Utbytbara rundstickor
rundstickor


A N N O N S