Ljusvekegarn i färgnyanser

av Kajsa
(Umeå)

Hej, jag har just lärt mig virka grytlappar, helt fantastiska, tjocka och bra.

Enligt min mor är det absolut bästa att sticka i ljusvekegarn, och jag gillar också verkligen det garnet, men det finns ju i så tråkiga färger!

Vet du någon som säljer på nätet, eller kan man färga ett vitt garn? (Har kollat de vanligaste nätbutikerna, Tradera och Blocket.)Färga själv eller köpa färdigt

"Kan själv" borde vara ett motto även för vuxna, anser "Billigt garn"-Anna.

Visst kan du färga vitt eller oblekt (= nikotintuggummi-vitt) ljusvekegarn. Antingen dina färdigstickade eller -virkade grytlappar, eller härvorna.

Bomullsgarn färgar du enklast i tvättmaskin med vanliga gör det själv-kit som du hittar i butikerna. Glöm inte saltet!

Och om du knyter hårt, hårt runt väl valda (ha! knappast! gör det slumpvis) partier på härvorna kan du göra riktigt sweet flamfärgat garn.

Men om du inte är road av färgning blir det onödigt dyrt. Annars är de extra hundralapparna avdragsgilla i det allmänna välbefinnandet.

Vill du hellre köpa färdigfärgat? Kinna Textil tillverkar ljusvekegarn i olika färgnyanser, och du hittar dem till exempel på Syosticka.

Själv väljer jag att återvinna matta bomullsgarn från fabriksstickade secondhand-tröjor, som förstås finns i alla möjliga läckra och äckliga nyanser. Om garnet är för tunt för att kvala in till grytlappsstickning i ljusvekeklass stickar jag med två trådar. Eller tre.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Frågor & tips om billiga garner, stickning, virkning.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare


A N N O N S
Handla garn billigt hos Adlibris.com

Fynda garnpaket på Adlibris
garnpaket


Virknålar
virknålar


Utbytbara rundstickor
rundstickor


A N N O N S