Hur jag bygger grunden till min framgång ...

av MonicaS
(Bandhagen)

Som ensamstående, deltidsarbetande mamma har jag blivit uppfinningsrik. Garner är en drog, en mycket trevlig sådan. Eller som ett virus som inte går att bota. Har man drabbats så ...


På secondhandbutiker kan du göra riktiga fynd. Där har jag hittat de viktigaste storlekarna på stickor 2,5-6mm. Med 0.5 mm intervaller. 10 kr paret (totalt 80 kr). Det är inte så noga om de är raka, de blir i alla fall lite krokiga när man suttit på dem i soffan några gånger.

Sedan tittar jag vidare på loppisar och i secondhandbutiker om jag kan hitta några garner och mönster. Mönster behövs bara några få, som jag sedan gör om efter mina behov. Känns bra att ha något att utgå ifrån.

Hittar några ulliga garner på loppis, restgarner som jag kan göra en riktigt snygg randad halsduk av. Garn och mönsterkostnad 50 kr (totalt 130 kr).

Kollar in Tradera, fyndar garn till en tröja för endast 24 kr (totalt 154 kr). Ett garn som har en naturfärgad botten med lite bruna stänk i.

Köper några virknålar, åter igen på secondhandbutiken. Storlek 2-7, med 0.5mm intervaller för fyndpriset 20 kr (totalt 174 kr).

Nu kan jag börja skapa!

Gör en vacker sjal som jag virkar. Gör vackra blommor som jag virkar ihop. Lite olika storlekar på "blommorna". Bär den i några dagar och får två beställningar. Börjar göra blommor av de garner jag har, och sedan rusar jag runt i secondhand och loppisar för att fynda. Hittar en del som passar för 26 kr (totalt 200 kr). Säljer sjalarna för 150 kr/styck.

Får då in 300 kr och läget ser lite annorlunda ut. Jag går och köper några vita nystan i vår lokala Ica-butik. 94 kr (totalt 294 kr, rest 6 kr till de 300 kr). Men jag har fått in 300 kr på sjalarna och har garnet till tröjan orört ...

Virkar nya sjalar, ökar kapitalet. Och min verksamhet har börjat rulla igång.

Klicka här för att kommentera

Skriv din egen sida! Det är lätt. Hur? Klicka här för att gå tillbaka till Grundutrustning till stickning och virkning: Vad skulle du köpa för max 300 kr?.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare


A N N O N S
Handla garn billigt hos Adlibris.com

Fynda garnpaket på Adlibris
garnpaket


Virknålar
virknålar


Utbytbara rundstickor
rundstickor


A N N O N S