Grå-gulbeige garn 2-trådig ull ullgarn

Återvinn garn (baske mig!)

Ull? Det är det garnmaterial som är absolut enklast att återvinna. De här grå-gulbeige härvorna var från början en herrslipover.

Gulbeige ullgarn. Återvunnet, förstås!

Letar du efter ett tunt, lite jordnära och manligt ullgarn? Du kan verkligen göra fynd om du går loss bland herrslipovrarna i en begagnatbutik!

Japp, de här mysiga härvorna höll på att dö en tragisk kläddöd som en ratad, ärmlös tröja från en stor klädkedja. Sedan satte jag sprättkniven i plagget och återvann garnet.

OBS! Bilden kan *inte* göra nyansen rättvisa. Det är är en ljust gulbeige som mest är grå. Snygg!

Som i så många kommersiellt stickade plagg var ullgarnet tunt och två-trådigt, ungefär som två-trådig svenskull till växtfärgning, och bara lite småsträvt.

Kanske skänkte någon slipovern till välgörenhetsaffären för att den krävde handtvätt?

Du vet givetvis att ullgarn som INTE superwashbehandlat är rena mysfesten i goda egenskaper. Som till exempel att det är naturligt smutsavstötande och går att filta. Och som bonus: det är svinlätt att återvinna till pysselvänligt stickgarn och virkgarn.

Slipovern pruttade visserligen bara ur sig 145 gram ullgarn, förutom en massa oanvändbart småfnas. Men tunna garn räcker lååångt. Kanske till och med till en mössa och en halsduk?

(Detta garn sålde jag dock. Jag hade lite väl massa mössor på lager.)

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare