Billigt lovikkagarn? Återvinn!

Konsten att återvinna garn

Obs! Du kan inte köpa lovikkagarnen nedan, utan du får allt lov att återvinna själv eller fynda på nätauktioner. Och när du väl har fyndat dina lovikkagarn, varför inte ta och sticka ett par lovikkavantar?

svart lovikkagarn, återvunnet Är du på jakt efter ett läckert och billigt lovikka-garn? Det här svarta med små vita strån var ett garn jag återvann och sedan sålde på Tradera.

Det var kolsvart. Riktigt, riktigt svart. Och sedan hade det små vita strån, men inte så många att det är koksgrått, utan det är snarare ... dammigt. Som om ett vitt får kelat lite med det. Och det var nästan precis det som hade hänt: lovikkagarnet kom nämligen från en tjock stickad tröja, där också vitt lovikkagarn ingick.

När du återvinner lovikkagarn, välj just tröjor, mössor, halsdukar eller något annat större plagg. Om du försöker att återvinna garn från lovikkavantar får du ofta ruggade stumpar. Och det är inte så skoj.

Garnet bestod av en grov löst spunnet tråd. Det var alltså ett lopi-garn, i samma grovlek som traditionella lovikkagarn brukar ha. Huruvida det från början såldes som lovikka, till den person som stickade tröjan jag slaktade, har jag förstås ingen aning om.

Materialet var förstås 100 procent ull, som INTE var superwashbehandlat (ett enkelt filttest avslöjade den saken).

Andra läckra lovikkagarn som jag har återvunnit:

lovikkagarn

Lovikkagarn från poncho räckte till halsduk, vantar och tofflor

Och du, det där jättenystanet från den återvunna ponchon räckte alltså till en halsduk, vantar och tofflor. För 65 spänn. Tillsammans. Tutti bananas. Det är billigt, det.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare