Exempel på hur du fyndar akrylgarn: Isblått garn bouclé akryl + plommonlila akrylgarn, bouclé

Lär dig att återvinna garn

Obs! De här nystanen och härvorna har redan hittat ett nytt hem och är med som exempel på vilka stickgarner eller virkgarner du kan fynda genom att återvinna gamla secondhand-tröjor.

Billigt stickgarn till ditt stickmönster i isblå akrylboucléLetar du efter ett vackert, lättarbetat garn som inte är alltför varmt? Det här isblå garnet i vildsint bouclé skulle du ha testat! 

Nu är just de här härvorna i akryl sålda, men du kan säkert fynda en gammal kofta i en secondhand-affär som du kan förvandla till liknande virk- och sticklycka.

En sak som jag älskade med det här garnet var den vildsinta bouclén. Det bucklade sig jämnt och fint under de tunnare partierna, sedan bubblade det ut i en bomullslen tuss, en sådan där som som bildar en gosig noppa på ditt färdiga plagg.

Materialet var 100 procent akryl. Och det är inte lätt att återvinna. Är det strukturspunnet, som den här bouclén, är det lite lättare. Då syns det inte att garnet är lite småkrusigt (det är nästan omöjligt att få garn i ren akryl släta), och bouclén gör att garnet får något som liknar stickstuds. (Akrylgarner är annars stumma, oelastiska.) Givetvis lindade jag garnet, utan att sträcka det för mycket.

Andra akrylgarn som är snajsiga att återvinna är bandgarn. Som det blekt rosa, glansiga akrylgarnet, som säkert gjorde sig superfint till poncho eller sjalar med fall, eller till en tröja eller linne. Eller vad nu köparen på Tradera valde att sticka eller virka. 

Ett annat läckert akryl-bouclégarn som jag har återvunnit från en läskig gammal tröja var det mörkt plommonlila

plommonlila akrylgarn, bouclégarn återvunnet

Det hade en ljuvlig, stickvänlig kvalitet: 100 procent gosig akryl, i en lagom vildsint bouclé.

Även om akryl inte andas som ull får du ett lagom småvarmt plagg med ett sådant här akrylgarn, för de där dagarna då du bara behöver ett varmare lager.

Bouclén var småbucklig, jämt fördelat, så även ett slätstickat plagg, eller ett virkat i fastmaskor, skulle få en spännande, mossig yta. Och japp, innan det såldes på nätauktion var det är upprepat, nystat, lindat, kärleksfullt handtvättat, torkat, nystat på nystmaskin.

Sök garnbus, sticklycka och virktokigheter:

Anpassad sökning
prenumerera på rss-feed
Håll dig uppdaterad!

Säg hej: Facebook  Twitter  Ravelry

Få Billigt garn-tips i ditt flöde

Följ Billigt garn för
garn-galenskaper i flödet.

Sticka och virka billigare