Skogsgrön 2-trådig ull, 12 nystan stick/virk-garn, ca 320 g

Obs! Garnet är sålt! Om du suktar efter andra garn till din stickning, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera på ezinet [Billigt garn mm] för gratis stickbeskrivningar, garntävlingar och fynd.

Frodigt, skönt grönt garn i 100-procent ull, tvåtrådigt av det något matigare, lösspunnare slaget. Färgen -- ja, bilden gör den förstås inte rättvisa, "skogsgrön" skulle jag kalla den, någonstans mellan moget ek-löv och ung gran.

Tänk vilka härliga saker du kan göra i den här friska färgen! Sammanlagt är det cirka 320 gram, fördelat på 12 nystan (nystade på nystmaskin) av olika mängd och längd.

Garnet är klassiskt ulligt, mjukt men lite, lite strävt och kliigt. (Om du ska sticka eller virka något åt en vän, dig själv eller ett barn i din närhet, och mottagaren är lite känslig för sådant som "killar och sticks", är det bäst att du fodrar plagget.)

Det är INTE superwashbehandlat och ska alltså tvättas för hand. Men bäst mår ullplagg av att vädras (ju mindre tvätt desto bättre.) Det innebär också att det kan filtas och tovas, om du gillar projekt där du stickar/virkar och sedan filtar det i tvätt- maskin och för hand.

Varför så billigt? Du vet inte om det än, men du kommer snart att få lära dig det bästa spartricket för stickomaner och virk- värstingar, ett knep som hantverkare generationer före oss har använt för att skapa stort av liten peng.

Det här garnet är återvunnet: upprepat, nystat, härvat, omsorgsfullt handtvättat och torkat och sedan nystat på nystmaskin till nystan där tråden kan dras upp ur mitten eller runt själva nystanet. (Dras det upp ur mitten ligger nystanet stilla.)

Nu är det färdigt att bli något nytt i dina händer, med dina idéer och din skaparlust.

Endast en lätt vågighet kan synas på garnet, men det försvinner när du stickar eller virkar med det.

Det kan förekomma knutar på garnet -- klipp då av knuten. Tunna sedan ut garnet mot ändarna, lägg dem omlott en fem, sex cm och gnugga skarven mellan händerna så att ändarna filtas ihop (ta lite varmt vatten om så krävs).

Obs! De här sköna nystanen är redan sålda. Om du vill göra nya garn-fynd för att riktigt kunna gå loss på de de gratis virkbeskrivningar du har hittat på nätet, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera gratis på ezinet [Billigt garn mm] för gratis beskrivningar, garntävlingar och fynd.

Google
 
Web www.billigt-garn.net

Kommentarer? Tips?