Blåturkos garn 2-trådig lammull/polyamid tunn ca 450 gram

Obs! Garnet är bortadopterat! Om du suktar efter andra garn att sticka med, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera på ezinet [Billigt garn mm] för gratis stickbeskrivningar, garntävlingar och fynd.

Letar du efter ett tunt, slitstarkt garn i klatschig färg? Testa det här blåturkos garnet i lammull/polyamid!

OBS! Bilden kan inte göra nyansen rättvisa. Det är en mellanblå turkos (inte grön-dito), mycket intensiv. Snygg!

En sak till: OBS! Det här garnet gillar att noppa sig!

Efter ett par tvättar får du gå loss med rakhyveln, nyporna eller tejp.

Materialet är 50 procent lammull och 50 procent polyamid, i en tunn, två-trådig variant. Och det beter sig mer som ett syntetgarn än ett ullgarn: ingen vidare stickstuds men slitstarkt.

Garnet är INTE superwashbehandlat och ska alltså handtvättas.

Du kan börja förstå vilket fynd du gör när du lägger ett bud på det här garnet, för nu har du hittat 13 tunna härvor i detta intensivt blåturkos garn, av olika mängd och längd. Sammanlagt är det cirka 450 gram.

Hur långt det räcker? Hm. Längre än du tror. (Bra tumregel: är garnet tunt behöver du mindre än du tror, är garnet tjockt behöver du betydligt mer än du vill erkänna.) En vuxentröja i enkelt garn. En barntröja i dubbelt. En sjal på stora stickor (eller flera super-smoggar, huvan som blir en sjal som blir en mini-poncho).

Obs! Den här auktionen är avslutad. Om du vill fynda nya, härliga garn, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera gratis på ezinet [Billigt garn mm] för de senaste garn-fynden.

Kommentarer? Tips?