Grå-melerat garn, 1-trådig lammull/polyamid struktur 160 gr

Obs! Härvorna har en ny ägare! Om du också vill fynda gosiga härvor till din virkning, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera på gratis-ezinet [Billigt garn mm] för gratis virkbeskrivningar och de senaste restnystanen.

Letar du efter ett tunt, vackert garn som mönstrar sig själv? Testa det här gråmelerade 1-trådiga, strukturspunna garnet i gosig lammull/polyamid.

OBS! Bilden kan inte göra nyansen rättvisa. Det är en ljust grå-melange, nästan vit, med lite mörkare grå spår.

Garnet är tunt, supertunt, 1-trådigt och lite ojämnt spunnet, så att du får partier som är lite "trådigare" respektive lite mer fyllda.

(Se det inklippta stickprovet i bilden.)

Materialet är 80 procent gosig lammull och 20 procent polyamid, som behövs för att stabilisera garnet (särskilt på de riktigt tunna ställena).

Garnet är INTE superwashbehandlat och ska alltså handtvättas. Det har också kvar de flesta av ullens alla behagliga egenskaper: värmer även när det är fuktigt, naturligt smutsavstötande, värmer i kyla och svalkar i hetta.

Det *kan* gå att filta eftersom det är såpass lite syntet, men jag har inte testat.

Jag har använt 7 mm-stickor till det, till en väldigt luftig sjal/poncho, och 4 mm-stickor till mer "normal" stickning. Du kanske föredrar mindre doningar.

Jag är inte säker på att du förstår vilket fynd du gör när du lägger ett bud på det här garnet.

För nu har du hittat 6 härvor i detta en-trådiga lammulls/polyamid-garn, av olika mängd och längd. Sammanlagt är det cirka 160 gram.

Hur långt det räcker? Tja, längre än du tror. (Bra tumregel: är garnet tunt behöver du mindre än du tror, är garnet tjockt behöver du betydligt mer än du vill erkänna.) En sjal? Jadå. En tröja? Nja, inte till en vuxen varelse, inte ensamt.

Obs! Den här auktionen är avslutad. Om du vill fynda nya, härliga garn, gå till http://snipurl.com/billigt_garn, eller prenumerera gratis på ezinet [Billigt garn mm] för de senaste garn-fynden.

Kommentarer? Tips?